sonoo > 6 > voedingswaarde van chia zaden

 • voedingswaarde van chia zaden


 • Chia zaden, ooit een nietje in het dieet van de inheemse bevolking van het zuidoosten van de Verenigde Staten en Mexico, opnieuw zijn vervuld in de afgelopen jaren als een waardevolle voedingssupplement. Heet een "superfood" door velen in de natuurlijke voedingsindustrie, zijn chia zaden boordevol essentiële vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen, waardoor een krachtige voeding te stimuleren in kleine, veelzijdige pakket

  Geschiedenis

  Een belangrijk voedselgewas van de inheemse volkeren, zoals de Maya's, Inca's en Azteken, waren chia zaden ooit zo hoog gewaardeerd, dat ze werden gebruikt als betaalmiddel. Chia zaden waren een belangrijke bron van energie en voeding tijdens de lange marsen, omdat zo weinig een tot twee eetlepels was voldoende om een persoon te ondersteunen door middel van 24 uur van hard oefenen. Gemakkelijk worden opgeslagen en vervoerd, chia zaden werden ook gebruikt in de dagelijkse voeding, vaak tot meel vermalen te worden gebruikt in brood en andere recepten, of gebraden te worden gegeten uit de hand, of vermengd met water te maken pap. Er werd echter chiazaad productie bijna uitgeroeid tijdens de Spaanse verovering, en de waarde van deze eens gemeenschappelijke eten was grotendeels vergeten.

  moderne gebruik

  Tijdens het eerste smaak Chia's van de moderne roem was als het haar op die beruchte "Chia Huisdieren," moderne consument hebben herontdekt de voedingswaarde van Chia zaden, verkocht door veel natuurlijk voedsel verkooppunten als een voedingssupplement. Vaak aangeduid als een "superfood", chia zaden zijn uitvoerig onderzocht in het afgelopen decennium, en de moderne wetenschap heeft in de meeste gevallen, heeft bevestigd dat oude beschavingen correct waren in hun hoge achting voor hen. Vandaag zijn chia zaden gebruikt als een additief aan veel voedingsmiddelen, hun milde smaak waardoor ze gemakkelijk als een voedingssupplement te gebruiken in een breed scala van recepten. Ze zijn bestrooid salade of yoghurt, gebakken in brood, gemengd in puddingen, soepen en sauzen, in combinatie met vruchten tot smoothie soort drankjes te maken, of gewoon plain gegeten als een voedzame snack. Chia wordt ook gebruikt als een dieet steun, de zaden vrij te vullen en zeer nuttig voor het toevoegen van caloriearme bulk aan voedingsproducten.

  Omega-3 vetzuren

  Chia zaden zijn een van de rijkste plantaardige bronnen van omega- 3 en Omega-6 vetzuren, en ze bieden deze voedingsstoffen, zonder cholesterol gehalte. Een 15 gram portie van Chia zaad bevat ongeveer 3 gram omega-3 en 1 gram omega-6. Deze essentiële vetzuren zijn noodzakelijk voor een goede gezondheid, getoond om te helpen bij de preventie van veel van de risicofactoren in verband met hart-en vaatziekten, kanker en andere chronische aandoeningen. Omega vetzuren worden niet door het lichaam geproduceerd, dus is het noodzakelijk om ze te verkrijgen uit de voeding of supplementen.

  Mineral, eiwit en Antioxidant inhoud

  Chia zaden zijn ook een rijke bron van een grote verscheidenheid aan anti-oxidanten , zoals myrecetin, quercetine, kaemferol, cafeu00EFne zuur, chlorogeenzuur, en vitamine C. Essentiële mineralen aanwezig zijn in Chia zaden in zeer grote hoeveelheden, met een 15 gram dienst die 105 milligram kalium, 160 milligram fosfor, 2,4 milligram ijzer, 59 mg magnesium, 0,5 milligram zink, en 107 milligram calcium. Chia zaden zijn 20 procent eiwit, en, in tegenstelling tot de meeste plantaardige eiwitten, het eiwit is compleet. B-vitaminen zijn te vinden in Chia zaden, en ze bevatten ongeveer 20 procent van de voedingsvezel hebben we dagelijks nodig per portie.

  Chiazaad Voordelen

  Chia zaden houdt een aantal voordelen ten opzichte van andere supplementen die veel van dezelfde voedingsstoffen aan te bieden. Terwijl lijnzaad is een goede bron van omega vetzuren en veel vitaminen, antioxidanten en mineralen, moet worden gemalen om de spijsvertering te schakelen. Chia zaden, aan de andere kant, zijn zeer gemakkelijk verteerd in hun natuurlijke vorm. Vlas zaden hebben een beperkte houdbaarheid zodra ze worden gemalen, terwijl de hoge concentratie antioxidanten in Chia zorgt voor langdurige opslag zonder gevaar van hun olie ranzig. In tegenstelling tot visolie en andere veel voorkomende omega-3 supplementen, chia zaden bevatten geen cholesterol, ze zijn hypoallergeen, en niet een onaangename nasmaak.


Geef de bron als je wilt dit artikel geciteerd.
betrekking artikel:
好看的電影 迷幻藥 wii遊戲片80元 春之藥9son wii超級瑪莉攻略 lv官方網 ps2台片 林晟老師教學網 謝孟媛文法 魔法24 費洛蒙tw 迷魂香 林晟老師數學教學網 藍光dvd 買威而剛 xbox360台片 女用口服催情水 催情王 xyz軟體王 窮人軟體 遠東百貨 無名套裝 xyz資訊工坊 xbox360遊戲 壯陽藥品哪買 春藥網 xbox360遊戲 wii遊戲片專賣店 金榜之路 藍光廣場 藍光影片 志光 遊戲基地 Burberry 巴寶莉 網路電視盒 xbox 360台片專賣 持久術 無名套裝 xyz軟體王 無印套裝 wii超級瑪莉歐 LOUIS VUITTON 路易威登 強力春藥 Chanel 香奈兒 sogo百貨 遊戲基地 春藥王 性藥專賣店 壯陽藥 遊戲基地 迷姦 Louis Vuitton 路易威登 名師套裝 xyz軟體王 向補習說再見 gamebase 豬春藥 時間廣場 春藥 印度神油 無名套裝